Livrente er en god pensionsordning, hvis du betaler topskat

Livrente er en pensionsform, hvor du betaler ind til en samlet fond. Du kan vælge mellem at få udbetalt et fast beløb resten af livet eller at få en forhøjet livrente i op til ti år. Det er helt op til dig, hvordan du gerne vil gøre det. Det kommer helt an på, hvad du har det bedst med. Hvis du gerne vil være sikker på at have penge resten af dit liv, når du går på pension, er det en god ide, at du vælger den livsvarige livrente. Klik her for at læse mere om livrente.

Der er mange, der er på topskat, der benytter sig af livrente til at spare op til deres pension, selvom pensionsopsparingen selvfølgelig er for alle. Grunden til, at der er mange, der betaler topskat, der vælger ordningen, er, at den kan trækkes fra i skat, og at der ikke er noget loft over, hvor mange penge du må indbetale, når du betaler gennem dit arbejde. Det er derfor en god mulighed for dig for at indbetale et stort beløb og dermed trække et stort beløb fra i skat. Det kan ofte bedre betale sig at indbetale mere til din pension og så have mulighed for at trække mere fra i skat.

Det skal du tænke over, når du vælger livrente som pension

Når du vælger livrente, skal du være opmærksom på, at du ikke har mulighed for at få udbetalt alle pengene på engang. Det er ellers noget, som du vil have med mange andre typer af pensioner. Det kan for eksempel gøre det nemt for dig at købe en bolig, som du har råd til at bo i, når du bliver pensionist. Det kan også være en mulighed for at realisere en drøm om en stor rejse for hele familien.

Fordelen ved en livrente er dog, at du ved fuldstændig, hvordan din økonomi kommer til at være resten af dit liv. Du har styr på, hvor mange penge du vil få udbetalt, og det kan gøre det nemt for dig at planlægge.

Du kan altid vælge at have en pensionsopsparing ved siden af livrenten, så du kan spare op til for eksempel en stor ferie for hele familien eller et lille hus, hvor du har råd til at bo som pensionist. Det kan også være, at du altid har drømt om et sommerhus.

Kun muligt at oprette livrente gennem et pensionsselskab

Det er kun muligt at oprette livrente gennem et pensionsselskab. Du kan ikke gøre det gennem en bank. Langt de fleste har ordningen gennem deres arbejde, så både de selv og deres arbejdsgiver indbetaler penge på den. Det kan være en god ide for dig, så du kan få sparet mest muligt op på din livrente.

Når du skal vælge en livrente, er det en god ide, at du ser på, hvor du kan få flest procent i rente på den. Bare en lille forskel i renten kan gøre en stor forskel i det lange løb.