Badmintonsko fra danske Forza

Der er mange forskellige udbydere af badmintonsko på markedet, så der er noget til alle typer af spillere. Der er både de billige sko, der stadig er gode, og så er der også de dyre sko, der hovedsageligt anvendes af eliten. Men når man kigger efter nye badmintonsko, er der forskellige ting man skal være særlig opmærksom på. Dette vil blive opridset og gennemgået i det følgende.

Støtte og stabilitet til dine fødder

En af de vigtigste ingredienser i et par sko til badminton er støtten, da man altid bevæger sig fra side til side 80% af tiden. Dette stiller store krav til forfoden på en badmintonsko, pga. man putter størstedelen af deres vægt på ydersiden af skoen når man ændre retning sidevejs på en bane. Man bruger diverse metoder at fremme stabilitet når man fremstiller badmintonsko, en af de hyppigst brugte er at tilføje en lille forstærkning på den ydre side af fronten på skoen der giver bedre støtte fra bunden og op til toppen. En anden tilgang er at gøre overdelen mere ufleksibel på den udvendige side, men det munde ud i en badmintonsko der kan være mindre behagelig at benytte når man træner og derfor er denne metode ikke brugt så tit.

Hvordan skoen sidder på foden er ekstrem væsentlig

På dette punkt taler man typisk om 2 anderles pasformer, en smal samt en normal. Størstedelen af badmintonspillere har en tilbøjelighed til at tro de er skabt med en bred fod og de af denne årsag bør have en ekstra bred sko til badminton, men faktisk skal man ikke være bekymret for en bred fod, jeg vil egentlig våge den påstand at langt de fleste der siger de har en bred fod faktisk har en normal fod. Når man har brede fødder vil skoen blot strække sig og forme sig efter ens fødder, så det er langt fra et så stort problem. Hvor der vil være et problem er hvis man som badmintonspiller har en smal fod. Med de mange løb fra side til side her skal skoen optimal set skal sidde godt fast og det er grunden til at det er vigtigt at man ikke kan glide fra side til side i dem. Derfor når man har en smal fod er det ekstra vigtigt at man får en badmintonsko der har en smal pasform, ellers vil man have en større mulighed for at vride om og man vil blive langsom i kamp, fordi foden vil skøjte fra side til side inde i skoen.

Skån dine led

En anden meget betydningsfuld ting er absorbering, da badminton bare er blevet meget hurtigere igennem tiden, er det vigtigt at der er en udmærket stødabsorbering når man havner på banen efter et hop eller tager et stort skridt ud efter bolden. Der er en del forskellige former for absorbering, men som tommelfingerregel skal man uden tvivl vælge en badmintonsko der har stødabsorbering under hælen. Ved mangel på absorbering i hælen vil man få væsentlig flere chok op gennem kroppen og dette vil udsætte knæ, hofter og ryg for unødig belastning og vil fremme sandsynligheden for skader.

Dansk på markedet

En af de producenter, der opfylder og leverer alle disse krav til en god badminton, er uden tvivl danske Forza. Der er altså en dansk udbyder af badmintonsko, der kan konkurrer på verdensniveau, der ellers er stærkt domineret af asiatiske udbydere. Forza går meget op i at lave en sko, der passer til alle typer af spillere, og samtidig skal det være en sko der kun skal bruge til badminton, og derfor har de i høj grad det i fokus. Forza er ikke som nogle af de andre asiatiske producenter af badmintonsko, der også laver sko til håndbold, volleyball osv.

Du kan læse meget mere om danske Forza her: Forza badmintonsko