Hundefoder er ikke bare hundefoder

Når det kommer til hundefoder, så er det ikke alt foder der er lige godt for din hund. Faktisk kan det være ret svært, at finde hundefoder som indeholder alt det som din hund har brug for. Hvis man ikke har undersøgt hvad hundefoder bør indeholde, så kan ingrediens-listen hurtigt blive uoverskuelig og intetsigende. Men hvordan ved man så lige hvad man skal kigge efter? Det prøver vi at komme lidt nærmere ind på i denne artikel.

hundefoder

Hvad skal man kigge efter i hundefoder?

Ligesom når du kigger på emballage for ‘menneskemad’, finder du på hundefoder-emballagen også en liste over ingredienser. Det fungerer på samme måde, som på vores mad; det er altså listet op efter hvad der er mest af i foderen ifht vægt først.

Sørg for at holde øje med, hvor meget der er af følgende i foderet:

  • Protein
  • Fedt
  • Fiber
  • Fugtighed

Disse er, kort sagt, nok de vigtigste ingredienser i hundefoder.

Hvordan finder jeg det rigtige foder til min hund?

Der er ikke altid en slags hundefoder, som er den bedste til alle hunde. Din hund kan have forskellige behov alt efter race, størrelse, alder, helbred og meget andet.

Har din hund specielle sundhedsmæssige problemer, bør du altid drøfte hundefoder med din dyrelæge.

Hvis du er på udkig efter hundefoder af god kvalitet kan du tjekke MyDreamPet.dk ud, som bl.a. forhandler kvalitetsmærker som EasyBarf, Essential Foods, samt det dansk produceret hundefoder fra Hike.

Det kan ofte meget vel betale sig, at bestille sin hundefoder over internettet. Både fordi det ofte er billigere og bedre udvalg, men også fordi det er langt nemmere at købe store mængder på én gang, uden at skulle transportere det selv.

Kornfri hundefoder bliver mere og mere populært

De seneste år er kornfri hundefoder blevet mere og mere populært blandt hundeejere. Der er flere forskellige grunde til dette, som vi vil prøve at liste op her:

  1. Korn er ikke nemt at fordøje for hunde. Hvis kornet i hundefoderet ikke allerede er blevet raffineret, så er ikke nemt for hunden at fordøje kornproduktet.
  2. Allergi. Selvom vi førhen fik at vide, at korn ikke var skyld i allergi ved hunde, så har flere studier sidenhen peget i en anden retning – nemlig at det kan være skyld i allergi set i hunde. Det bør dog lige noteres, at der også er studier som viser et andet resultat.
  3. Mineraler og vitaminer. Korn er ikke det mest fantastiske produkt, når det kommer til mineraler og vitaminer, især ikke hvis man sammenligner det med andre produkter, som har erstattet korn i de kornfri produkter.

Der er altså andre og bedre alternativer, end korn, når det kommer til hundefoder.

Lav selv hundemad?

Nogle hundeejere foretrækker at lave deres egen hundefoder. Der er både fordele og ulemper ved dette, som vi vil prøve at komme nærmere ind på i en senere artikel. Det er et varmt emne, som vi gerne vil undersøge nærmere inden vi laver en hel artikel omkring dette.

Håber du har lært noget nyt omkring mad til dit firbenende familiemedlem.