Der findes mange typer af hundefoder

Det siges at hunden er menneskets bedste ven, og rigtig mange danskere vil helt garanteret være enige i dette udsagn. I Danmark findes der utroligt mange som har kæledyr af den ene eller den anden art, men blandt disse er langt de fleste hundeejere. En hund er et utroligt dyr på mange måder, og for mange danskere indgår hunden som en del af familien på linje med alle andre familiemedlemmer. Når hunden har så stor en betydning, er det naturligvis vigtigt at den har det godt. Her kan valget af hundefoder betyde en hel del. Hundefoder fås i mange forskellige varianter, og hvis man ønsker at få et overblik over de forskellige typer kan man besøge følgende hjemmeside: https://dyrenesnetto.dk/hund/hundefoder/.

Valg af hundefoder afhænger af hundens størrelse

Langt de fleste hunde er meget aktive dyr, og netop af den grund er det vigtigt at de får de nødvendige næringsstoffer og vitaminer. Dette får de nemmest gennem kosten, og af den grund er det vigtigt at en hund får foder som egner sig til dens behov. Hundefoder forsyner både hunden med energi til at kunne have en aktiv hverdag, og foderet giver desuden hunden de nødvendige kosttilskud som er med til at forlænge hundens levetid.

Det er altså meget vigtigt at give sin hund den rette type foder, så hunden kan få sig et godt og et langt liv. Alt efter hvilken race hunden er kan den have forskellige behov til dens kost. Noget af det der spiller mest ind her er hundens størrelse. Af den grund er det muligt at få hundefoder der egner sig til både store og små hunde samt alle størrelser ind imellem.

 

Råfoder er en mere naturlig type hundefoder

De fleste forbinder garanteret hundefoder med tørkost og foderpiller, men rent faktisk er der i løbet af de seneste år dukket en ny og mere naturlig hundefoder op. Det drejer sig specifikt om det såkaldte råfoder. Selvom hunde strengt taget er altædere, har de en fælles stamfader med ulvene, og dette vises i hundenes appetit for kød.

Råfoder er hundefoder bestående af råt kød, blandt andet kallun og hakket kød fra eksempelvis heste, okser eller lam. For en hund er råfoder en meget mere naturlig kost end foderpiller. Hvis man vælger at fodre med råfoder, er det dog en god ide at købe og tilsætte en vitaminblanding til råfoderet, så hunden ikke kommer til at mangle de nødvendige vitaminer.